Automatele comerciale vor trebui dotate cu Case de Marcat

luni 15 iulie 2019

 
Potrivit legii nr. 136 / 2019, companiile care au automate prin intermediul carora se vand produse sau servicii vor fi obligate sa si le doteze, pana la finele anului 2019, cu Aparate de Marcat cu Jurnal Electronic, conform unei legi semnate recent de Seful statului. 
*automatele vor fi exceptate de la obligatia tiparirii bonurilor fiscale.
 
Conform avocatnet.ro Masura este inclusa in Legea nr. 136/2019, care va modifica in curand Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Legea a fost semnata vineri de seful statului si, pentru a se aplica, mai trebuie doar sa apara în Monitorul Oficial.
 
"„Pana la data de 31 decembrie 2019, operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri sau prestari de servicii prin intermediul automatelor comerciale ce functioneaza pe baza de plati cu cardul, precum si de acceptatoare de bancnote sau monede, dupa caz, au obligatia de a dota automatele comerciale cu aparatele de marcat electronice fiscale [cu jurnal electronic]”, prevede documentul."
 
 
Automatele comerciale nu vor trebui sa emita bonuri fiscale sau facturi si nici rapoarte fiscale de inchidere zilnica sau alte tipuri de documente

Atentie & Responsabilitate

detalii »