EllyPOS

Platforma Saga Web – o noua perspectiva

miercuri 23 noiembrie 2022

Dorinta de a permite munca in cloud a determinat echipa Saga sa dezvolte o platforma Saga Web. Aceasta imbina platforma web cu programul de pe desktop, ramanand functionala si eficienta.

Structura platforma Saga Web

Aceasta platforma este gandita sub forma de client-server, putand fi accesat atat din browser precum si din programul Saga instalat pe o unitate. Pentru situatiile in care se doreste operarea documentelor din mai multe locatii, sau cazul firmelor care doresc introduca personal NIR-urile in program, este eficienta implementarea platformei Saga Web. Momentan aceasta platforma este disponbila doar la cerere catre utilizatorii SAGA C care detin o licenta activa.

 

Accesul la platforma Saga Web

Accesul utilizatorilor Saga la noua platforma Saga Web se poate realiza in urma unei solicitari transmise pe mail. Solicitarea respectiva va cuprinde informatii cu privire parola de asistenta precum si codurile fiscale pentru care se doreste utilizarea platformei. Pana la data de 31.12.2023 accesul la varianta web este gratuita. Incepand cu 01.01.2024 se va plati o licenta pentru fiecare firma identificata prin codul unic in parte.

Migrare de la Saga desktop la platforma Saga Web

Pentru a putea trece in versiunea de platforma web cu anumite societati, trebuie parcursi cativa pasi: 1. Salvarea fisierului primit pe mail intr-o locatie pe calculator 2. Deschiderea programului Saga si accesarea societatii ce urmeaza sa fie migrata 3. In meniul Administrare/Intretinere BD se acceseaza pagina Web 4. Se selecteaza fisierul descarcat la pasul 1, se completeaza utilizatorul si parola primite pe mail, dupa care se apasa butonul "Validare conexiune".

 

SAGA-Web-activare-intretinere-BD

O data parcurs acest pas, se va verifica daca firma este creata sau nu in baza de date WEB. Daca nu este incarcata se va primi un mesaj prin care se va solicita acordul pentru ca aceasta sa fie incarcata in platforma Saga Web

SAGA-incarcare-WEB-fiscalonline

Dupa ce a fost incarcata baza de date in web, se va putea lucra in format cloud. Firmele migrate in web vor aparea in fundal gri in ecranul de Configurari societati. Fiscal Online va sta la dispozitie cu suport in ceea ce priveste operarea si implementarea SAGA.

 2024: Noi Cerințe în Facturare - e-Factura! Vedeți Cum Vă Ajutăm In Proces!
2024: Noi Cerințe în Facturare - e-Factura! Vedeți Cum Vă Ajutăm In Proces!
» Citeste mai departe
e-Factura - Proces 100% automat prin FGO, BT Go & FISCAL ONLINE
e-Factura - Proces 100% automat prin FGO, BT Go & FISCAL ONLINE
» Citeste mai departe
Atentie la e-Factura din 2024
Atentie la e-Factura din 2024
» Citeste mai departe