Utilizatorii de Case de Marcat sunt obligati sa transmita datele catre ANAF

joi 25 octombrie 2018

Toti utilizatorii de Aparate Fiscale au obligatia ca pana pe 20 ale lunii sa transmita catre ANAF datele inregistrate in Casele de Marcat din luna anterioara.

Observam ca prin intermediul acestei declaratii, ANAF va fi la curent cu perioadele in care aparatele de marcat fiscale sunt defecte sau neutilizate. Astfel rolul contractului de service pentru Case de Marcat devine de o importanta majora.

Evitati intreruperea functionarii Caselor de Marcat (din cauza defectiunilor sau utilizarii necorespunzatoare) prin incheierea unui contract de service cu FISCAL ONLINE. Incepand cu activarea serverului ANAF, perioada de nefunctionare a caselor de marcat se va transmite automat catre autoritati.
Afla mai multe despre Contractul de service Case de Marcat

Toate Casele de Marcat Electronice noi sunt dotate cu dispozitive prin intermediul carora vom extrage datele inregistrate in luna anterioara cu ajutorul unor microcarduri sau microusb-uri. Aceste date sunt sub forma unor fisiere XML. Aceste fisiere sunt prelucrate cu ajutorul unei aplicatii puse la dispozitie de ANAF, in urma prelucrarii rezultand un fisier PDF avand atasat fisierele XML extrase din casa de marcat.

Fisierul PDF obtinut cu ajutorul aplicatiei ANAF se va semna electronic prin intermediul unui certificat digital de semnatura electronica de catre utilizator sau de catre un imputernicit al acestuia.

Pentru lunile in care aparatul fiscal nu este folosit, utilizatorii vor depune o Declaratie privind aparatele de marcat electronice fiscale neutilizate.

Ambele declaratii, cea cu datele din casa de marcat precum si declaratia de neutilizare a casei de marcat se vor depune cel tarziu pana pe data de 20 ale lunii urmatoare.

Prezenta procedura este valabila pana la data punerii in functiune a serverului ANAF si conectarea caselor de marcat la acesta. Din acel moment datele vor fi trimise automat.

La FISCAL ONLINE, prin contractul de service se asigura ASISTENTA in extragerea fisierelor xml din casele de marcat!

IN STOC!!! Comanda Online CASE DE MARCAT - www.fiscalonline.ro sau vino la magazinul nostru din Oradea, str. Traian Mosoiu, nr. 6 - 0359.194.303

Atentie & Responsabilitate

detalii »