Retur produse

Dreptul de retur acordat de catre  FISCAL ONLINE este de 14 zile.
Conform noii legislatii in vigoare(detalii in O.U.G. Nr 34/2014), pentru a renunta la un produs recent achizitionat fara a specifica motivul/motivele se va aplica doar cumparatorilor persoane fizice.
 
Pentru a returna produse te rugam sa urmezi pasii de mai jos:
1. Citeste termenii si conditiile aflate mai jos in care se pot returna produsele
2. Completeaza formularul de retur si astepta sa fii contactat de colegii nostril.
3. Daca ai primit confirmarea ca indeplinesti conditiile de retur te rugam sa trimiti produsele prin intermediul unei firme de curierat la adresa indicata de colegii nostri in raspuns.
4. Noteaza pe scrisoarea de transport (AWB) numarul cererii de retur  iar apoi trimite-ne numarul de AWB si firma de curierat cu care ai trimis produsele la adresa din contact. Coletele care nu au trecut pe AWB numarul cererii de retur, cele de care nu am fost instiintati ca au fost trimise si cele cu cu ramburs (sistem de expediere conform caruia destinatarul este obligat, la primire, sa achite expeditorului contravaloarea aferenta) nu vor fi receptionate!
5. Dupa ce produsele au ajuns la noi si au fost verificate vei fi contactat/a privind desfasurarea si finalizarea acestei procedure.
 
Termeni si conditii
Returul produselor se accepta conform termenilor si conditiilor mentionati mai jos si sunt in conformitate cu prevederile O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.
Produsele care fac obiectul comenzilor incheiate online, pot fi returnate, fara invocarea vreunui motiv intr-un termen de 14 zile de la data primirii acestora; inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile calendaristice incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului.
 
In cazul persoanelor juridice (acestea nu au calitate de consumator) ne rezervam dreptul de a accepta sau nu returul produselor.
Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator. Iti recomandam pastrarea ambalajului original pentru protejarea integritatii produselor.
Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat;
Consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii acestora, conform art. 14, alin. 3 din OUG 34/2014.
Vanzatorul va rambursa contravaloarea produsului in maxim 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data informarii FISCAL ONLINE de catre Consumator asupra deciziei sale de retragere din contract si acceptarea returului. FISCAL ONLINE va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat, in cazul in care FISCAL ONLINE nu s-a oferit sa recupereze el insusi produsul (se va lua data cea mai recenta). Suma de bani aferenta produselor returnate se va restitui ulterior verificarii produselor dupa stabilirea de comun acord a modalitatii de restituire sau conform procedurilor legale.
 
Exceptii:
Exceptiile privind dreptul de retur (nu se accepta returul lor) sunt enumerate exemplificativ, fara a ne limita la urmatoarele (conform art. 16 OUG 34/2014):
Consumabile desigilate sau consumate;
b. Licente software;
c. Extensii de garantie;
d. Pachete de servicii;
e. Casele de marcat;
 
Nu se pot returna produse aflate in una din urmatoarele situatii:
a. Produsul nu mai are ambalajul original complet in care a fost livrat;
b. Etichetele de identificare ale produsului sunt deteriorate sau lipsesc;
c. Imprimantele ale caror consumabile au fost desigilate sau consumate;
d. Licentele OEM activate (licente pre-instalate pe notebook-uri sau sisteme desktop);
e. Echipamente de pe care s-au dezinstalat sistemele de operare sau alte programe cu care au fost livrate;
f. Produsul a fost adus in urma unei "comenzi preferentiale". COMANDA PREFERENTIALA  este definita ca fiind un produs comandat de catre beneficiar si care nu se afla in stocul uzual al FISCAL ONLINE dar care poate fi livrat pe baza unei comenzi ferme, in termenii agreati de parti. FISCAL ONLINE il va informa pe beneficiar daca oricare dintre produsele comandate constituie o comanda preferentiala.
g. Au trecut mai mult de 14 zile calendaristice de la livrarea produsului si clientul nu a completat formularul de retur.
h. Au trecut mai mult de 5 zile calendaristice de la completarea formularului de retur si produsul nu a ajuns la sediul FISCAL ONLINE
In cazurile in care produsele returnate prezinta deteriorari sau sunt incomplete, prezinta urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.
De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (de exemplu: returnari repetate).
 
Daca returul a fost refuzat pentru unul dintre motivele enumerate mai sus sau daca clientul a expediat produsul fara a obtine in prealabil un numar de retur prin completarea formularului, costul transportului inapoi catre cumparator se va face pe cheltuiala acestuia.
 
Pentru produsele achizitionate cu plata in rate fara dobanda la sediul nostru se percepe un comision de 3.5%. Pentru produsele achizitionate plata cu cardul la sediul nostru se percepe un comision de 1%.
Suma aferenta returului se ramburseaza intr-un cont bancar sau se poate ridica numerar personal de la sediul nostru (daca plata a fost facuta numerar).
Te rugam sa verifici integritatea fizica a coletelor in momentul in care le primesti de la Fan Courier sau Cargus in prezenta curierului si sa ceri intocmirea unui proces verbal de constatare a daunelor daca produsele prezinta urme de deteriorare. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare.
Modificarea datelor de facturare de pe persoana fizica pe persoana juridica se poate solicita in termen de maxim 48 h de la intrarea in posesie a produselor. Termenul de solutionare este de pana la 30 zile lucratoare. Se pot modifica doar facturile care au chitanta eliberata de catre firma de curierat pe persoana juridica. Facturile eliberate la sediu nu se modifica.
Daca produsele de returnat au fost insotite de eventuale bonusuri, trebuie returnate si acestea. Daca ai cumparat mai multe produse de acelasi fel si vrei sa le returnezi pe toate, asigura-te ca doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se accepta doar daca sunt sigilate.
Aboneaza-te la
Newsletter
detalii »